tisdag, mars 11

Plockar på mig vuxenpoäng

Jag satt och funderade häromdagen på hur stort det var för mig att betala min första egna räkning. Jag kommer ihåg att jag skrev en status om det på facebook, "Nu börjar jag plocka på mig vuxenpoäng" eller något i den stilen. Idag kändes det som att en räkning inte är något i jämförelse med att besiktiga bilen.

Men jag klarade det! Jag är så stolt över mig själv, antagligen mest för att jag var så fruktansvärt nervös innan och att jag höll på att klanta till det. Men allt gick väl och lilla bilen gick igenom utan anmärkningar. Det var ju egentligen inte själva besiktningen jag var nervös för, detta var lilla bilens första besiktning så hon är väl fem år gammal nu och det brukar sällan vara problem med dem om de är så nya. Nej det var allt runt omkring som oroade mig. Folk i min omgivning som känner mig vet ju att jag förstorar upp allt och att jag får en släng av ångest innan jag ska göra saker så allt var bara som vanligt. Som tur är så brukar jag lyckas fixa det mesta jag tar för mig.

Lilla pärlan underifrån. 

På tal om vuxenpoäng så rensade jag häromdagen vattenlåset i handfatet. Vår vaktmästare kommer bara med en sugpropp och guckar runt men det blir aldrig helt bra så nu blev jag så trött på att det blir stopp så fort efter att han "fixat" det så jag gjorde det själv. På riktigt, så som pappa gör det. Vilket var äckligt som, ja, asäckligt, men förvånansvärt befriande. Jag är dessutom lite stolt över mig själv som inte kräktes, har man fobi för hår så är vattenlåset på ett tjejbadrum inte det bästa man kan syssla med.

Tendensen att göra tråkiga saker när det är tentaperiod har redan börjat infinna sig. Jag inser detta nu. Men i morgon så måste jag fortsätta på min rapport och analys av restaureringsarbetet i Hejnum kyrka här på Gotland. Vi pratar 600 sidor av olika handlingar. Som tur är så är ca 200 av dessa resultat och bilddokumentation av dendroprov och färgpigmentsanalyser och behöver inte analyseras så noggrant. Så i morgon så blir det upp tidigt och gå och duscha så man kommer igång. Klär man inte på sig ordentligt så är risken nämligen stor att man sölar runt hela dagen och inte får gjort ett jota.

Jag tänker inte tjata om våren och allt det där för alla, verkligen alla, gör det. Men jag reflekterade idag över hur jag har förändrats. Jag kände en lukt och jag fick sådana vårkänslor och minnen av hur jag var under den period i mitt liv när jag var singel förra gången. Jag kände lukten som kommer från Ellen när hon löper. Jag vet att det är asäckligt men det sjuka är att jag tyckte om lukten på något vänster för att hon alltid löper på våren och att jag alltid är lycklig på våren. Jag kopplade den lukten till långa promenader i vårskor i skogen, äventyr och bra böcker. Jag vet att detta är snett men tittar man på det rent psykologiskt så är det inte så underligt. Luktsinnet är nämligen väldigt starkt kopplat till minnen och känslor och ännu starkare hos kvinnor än hos män. Men ja, jag kom ju på att det var äckligt samtidigt som jag kände lyckoruset i kroppen. Jag är nog ändå glad att jag gjorde mina tre år som beteendevetare, ibland är det skönt att kunna förklara underliga reaktioner.

Blåsipporna har börjat titta fram nu!

Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar